Home nieuwsSPOTIFY Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Geen paaspauze zonder muziek want music is the answer, zo denken wij er bij Luminous Dash toch over. Ook deze week vijf nieuwe Belgische tracks in onze Luminous Belge waaronder Minos, Pink Room, PINGPONGCLUB, Aki en ZLDR.

Over Galactik Derrick van Minos schreven we dat het binnenkwam met een vette knipoog naar Duitse detectivereeksen als Derrick. De videoclip bevestigt de knipoog. Een besnorde man, lederen handschoentjes, een koffer met geld, een inbraak, dievenauto’s, AGFA-recorders, een neerstortende wagen en jawel… aan het einde een spuitje. Het plaatje klopt bij het nummer, dat een hoog eighties soundtrackgehalte heeft. Een orkestraal uitgewerkte tune in een geheimzinnige, spannende sfeer!

Pink Room ontbindt zijn duivels op de nieuwe single Hail Satan. Het moet gezegd, het muzikale weesgegroetje van de drie aangebrande duivelsaanbidders uit Gent, is één brok energie om moeiteloos de aardkorst mee open te splijten tot de diepste krochten van de hel.

De song Move On van PINGPONGCLUB is er één over twijfels en hartzeer na een stukgelopen relatie en begint ietwat atypisch. De heren vallen meteen met de deur in huis. Van opbouw of intro is bij deze club geen sprake, ze gaan meteen voor een stevige service. In de eerste maat maakt PINGPONGCLUB hier al een stevig statement.

De melodie van het nummer Hoog In De Lucht klinkt zo warm en zo kostbaar dat je je afvraagt waarom je ze nooit eerder gehoord hebt. Misschien moet Aki ooit een zangeres zoeken en hier de juiste tekst bij schrijven om er een tijdloos lied van te maken. 

Het nummer Barry is een personificatie van verlangen, miserie en geluk. Barry haalt geluk uit zijn ellende. Met het personage probeert ZLDR de taboes te doorbreken en mentale gezondheid aan te kaarten. Iedereen kan zichzelf eens Barry voelen.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More