Home Singles CARM SYSTEMS GROUP – Midlife Chrysler (Eigen Beheer)

CARM SYSTEMS GROUP – Midlife Chrysler (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

CARM Systems Group is het project van Kurt Huyhgen aka Captain Kurt (in een vorig leven toetsenist bij Stuffed Babies On Wheels en Soulwax). Na 16 jaar anonimiteit duikt hij in 2016 op met de progrockband Van Huygen en sinds 2019 met CARM Systems Group. Met zijn project maakt hij, samen met zijn Tensai400, powerpop met 70’s progrock invloeden.

(c) Carm Systems Group

Midlife Chrysler vertelt het verhaal van een pendelaar die vastzit in de file en tot het besef komt dat dit de metafoor is voor zijn hele leven dat ook is vastgelopen. In de bijhorende clip kan je de gedachtentrein volgen langs het verkilde huwelijk, de verloren dromen en zijn slabakkende hockeyteam. De korte cameo van de getormenteerde man aan het stuur werd vertolk door Paul Lamont (Hitch, Grand Blue Heron).

Wie heimwee heeft naar de progrock van de jaren 70 van Supertramp, E.L.O. en Genesis is bij CARM Systems Group aan het juiste adres. Midlife Chrysler klinkt gelukkig niet zo bombastisch als sommige bands uit die tijd maar je herkent wel de elementen die toen veel gebruikt werden. Het nummer heeft duidelijk een retro randje maar toch klinkt het evengoed heel eigentijds.

Huyghen maakte een inleidende playlist onder de naam All Set For Pleasure op Soundcloud waar deze Midlife Chrysler het eerste vooruitgeschoven nummer van is.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More