Home nieuws OTTO KINTET neemt live ep op in CC Strombeek (16/06/2022)

OTTO KINTET neemt live ep op in CC Strombeek (16/06/2022)

by Björn Comhaire

Verbondenheid staat centraal in de muziek van de Brusselse Jazzband Otto Kintet. Het vijftal wil mensen beroeren, live én op plaat met een boodschap van samenhorigheid.

De groove based muziek van het gezelschap heeft een geheel eigen signatuur met veel aandacht voor gelaagdheid, ongewone maatsoorten en intrigerende akkoordenprogressies. De drijvende kracht achter dit project, Otto Kint, componeert altijd vanuit de buik; en laat zich omringen door vier uitstekende muzikanten, elk met een eigen stem.

Zoals het Wayne Shorter Quartet schrijven de vijf samen een verhaal waarbij het geheel groter is dan de som van de delen. De uiteenlopende persoonlijkheden van de groepsleden klinken door in de muziek en esthetiek primeert. Uitgewerkte composities à la Maria Schneider of Charles Mingus leggen de basis. Toch zijn de meer popgerichte muziek van The Cinematic Orchestra en strak samenspel van Aldous Harding nooit veraf. Otto Kintet wil samen mooie muziek maken, vergelijkbaar met Song-Song van Brad Mehldau trio, maar dan met een dikke hoek af.


In 2021 verscheen Pico, het tweede album van Otto Kintet, waarop de groep meer uitgesproken akoestisch voor de dag kwam dan op voorganger Gloed (2018). De band zocht de meer traditionele kwintetsound op, maakte het zich eigen en vertaalt dat typische, volle Kintet-geluid nu ook naar het podium. Dit met het oog op de release van een live ep in het najaar van 2022. Daarna zal het vijftal zich volledig focussen op de opnames van een nieuwe plaat die volgens de eerste berichten “steviger zal zijn”. Benieuwd! Maar eerst nog even de focus op ‘Pico‘ en het concert in CC Strombeek op 16 juni, waar de live ep wordt opgenomen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More