Home Singles ELI GOFFA – Hickory

ELI GOFFA – Hickory

by Bart Verlent

In 2017 bracht de uit Sint-Niklaas afkomstige Elie De Prijcker onder de naam Eli Goffa zijn debuutplaat uit die hij opnam met producer David Poltrock. In de tussentijd lost hij af en toe een nieuw nummer, en zijn we al een tijdje aan het wachten op de opvolger. Eli (of Elie) is momenteel bezig aan een nieuwe ep die begin volgend jaar het licht zal zien.

Deze pure singer-songwriter loste nog een nieuwe single. Hij schreef Hickory net voor de corona-epidemie ontplofte, en werkte het nummer af tijdens de eerste weken van de lockdown in maart 2020. Alles werd afgelast en de tijd stond precies stil, voor een eenzaat als Eli deed zo’n periode wel even goed. Het nummer gaat over vasthouden aan de positieve dingen in het leven, een goede vriend, een leuk gezin, een goeie gezondheid… We vinden het allemaal vanzelfsprekend en vergeten snel hoe goed we het eigenlijk hebben.

De Prijcker nam buiten de zang ook de gitaar, bas, piano en strijkersarrangementen voor zijn rekening. Hij kreeg versterking van Steven Meulenman op drums en percussie en Jacob Demeyer op viool. Het is een ingetogen song die mooi openbloeit. Het refrein laat de warme zon in het nummer waardoor het een echt zomernummer wordt met een positieve vibe.

Toen het nummer af was stuurde Eli de demoversie van Hickory naar Heather Nova en zij was er alvast serieus van in de wolken, nu de rest van de wereld nog. Maar dat zal misschien niet lang meer duren. Deze kerel heeft veel talent en kan uitblinken in verschillende genres, heeft een knappe overtuigende stem en kan echt pakkende songs schrijven.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More