Home ReviewsAlbum Reviews CARDINAL – I (Eigen Beheer)

CARDINAL – I (Eigen Beheer)

by Kurt Van Camp

Ready to rock? Let’s go in 3-2-I

Met I levert het Brabantse Cardinal alvast een prima visitekaartje af. Deze eerste ep telt vijf tracks waarvan de band er al twee loste middels de singles Nightflyer en N.D.A.  Die nummers kregen links en rechts al wat airplay en klinken niet alleen radiovriendelijk, maar vooral ook rauw genoeg om ook liefhebbers van het stevigere gitaarwerk te overtuigen.

Verwacht je aan hardere gitaarrock met invloeden van de grote bands als Slash/GNR, Motörhead en aanverwanten. Dichter bij huis klinkt de band zeker in de richting van een Sin Savage.

In de line-up herkennen we vooral Anton Mergaerts, die samen met Johan Verstrepen van Carnation de bezieler is van gothrockband Velvet Mist. Bob Briessinck zat achter de knoppen (Warbringer, FireForce,…). Dankzij de up-to-date productie hoor je dat deze muzikanten weten waar ze mee bezig zijn.

Een leuke solo of lead, herkenbare bridges en refreinen die zich al gauw in je hoofd nestelen. Luister zeker naar het nummer Child Of The Night, deze oorwurm heeft een herkenbaarheid die het live zeker goed zal doen.

Laat je overdonderen door Cardinal!

INSTAGRAM / FACEBOOK / BANDSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More