Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Muziek zit in ons DNA hier bij Luminous Dash alsook in onze wekelijkse Luminous Belge. Het is woensdag dus tijd voor een portie Belgische oorverwennerij. Deze week vervoegen The Radar Station, Rosé, The Distractors, Bosum en Driftwood onze Spotify lijst.

Muzikaal is dit één van de strafste nummers van de debuutplaat van The Radar Station. Face Full Of Lines klinkt heel intens met indrukwekkende arrangementen. De muziek past dan ook perfect bij de donkere tekst van Brent Buckler. Dat geldt trouwens ook voor de beklemmende videoclip die de kijker meeneemt naar een dreigende, dictatoriale wereld.

Fours van Rosé is het eerste deel van een drieluik dat geschreven werd tijdens de lockdown. Bij elk nummer werd ook een bijhorende videoclip gemaakt. Het nummer heeft een retro soul kantje maar is vooral een eigentijds synthpop nummer waar je niet op kan stilzitten. Vooral de geweldige stem van Huysmans blaast ons weg. Wat een fantastische soul-gevoelige vocals heeft deze zangeres.

De tweede single uit het debuutalbum Subversiv Dekadent van The Distractors is drie minuten aanstekelijke rock van complexloze orde. Basic, wars van moeilijkdoenerij en aanverwante aanstellerij. De langverwachte eersteling van het Gentse kwartet wordt begin juli uitgegeven via het Britse label Trashwax.

Cherry van Bosum heeft een vrij basic intro maar plooit dan mooi open dankzij de warme, weidse arrangementen en de dromerige stem van Verbeeck. Het refrein heeft een 80’s retrokantje zoals we dat ook horen bij Future Islands. In de bridge tillen ze het nummer naar een hoger niveau met een overdub van de backings waarmee ze naar een geweldige climax opbouwen.

Driftwood heeft met Counterattack een nieuwe single klaar waarop de band in de aanval gaat tegen de angstzaaierij waar we dagelijks mee te maken krijgen. Onder het motto: “De hort op met al die neerslachtigheid”, lossen Sam De Bock en co een aanstekelijke single waarop je niet kan blijven stilzitten. Het trio kreeg versterking van drummer Joey Waronker (Beck, R.E.M, Atoms For Peace…) die het nummer een swingende, jazzy groove meegaf. Met donkere arrangementen en gedreven vocals levert Driftwood een erg sfeervol nummer af.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More