Home nieuws Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

De kogel is door de kerk en dat dan nog op 11/11! We hebben het natuurlijk over de vijf nieuwe bands die onze spotify-lijst Luminous Belge deze week vervoegen. Different sounds, different bands zoals Stavroz, Crayon Sun, Kosmo Sound, Eleanora en Crossbeat, en dit allemaal uit ons ‘O dierbaar België’.

Stavroz brengt met Chasue Fois uptempo beats met bijzondere soundscapes en een typische coole Franse stem op zijn Serge Gainsbourg’s. Het nummer ligt wat in de lijn van de eerst albums van St. Germain, een frisse mix van acid jazz, nu-jazz en deep house waar je echt niet kan op stilzitten.

Got Me van Crayon Sun is een pak rustiger dan voorganger Roaches. We horen opnieuw dat kenmerkende Struyf gitaargeluid en ook de elektronica krijgt weer een prominente maar ondersteunende plaats in het nummer. Dave Reniers weet ons wederom met zijn prachtige soulvolle stem vanaf de eerste letter volledig mee te nemen in het verhaal. Of het nu de kopstem is die hij gebruikt of falsetstem laten we over aan de experts. Dat het prachtig gezongen is en dat zijn stem bulkt van de doorleefde diepgang, daar hebben wij geen experts voor nodig, dat kan je van ons aannemen.

Footprints van Kosmo Sound is een meesleper die je van begin tot einde begeesterd in een state of mind die je zelf mag invullen. Kosmo Sound is een band die niet alleen de grenzen van muziek opzoekt maar vooral die van de hele kosmos.

De track Elders van Eleanora komt langzaam op gang om dan met een downtuned riff van wereldklasse tevoorschijn te komen. De ritmesectie met Jeroen De Coster op bas en Stijn Witdouck als vellenmartelaar, duwen ons naar een heerlijk nek brekend sludge walhalla. Mathieu Joyeux krijst als een slachtoffer van een napalmbombardement en doseert zijn vocale uitbarstingen net genoeg om niet als een waanzinnige Beserker zijn tong af te bijten.  

De nineties vibe die in de eerdere releases te horen was bij Crossbeat maakt in de nieuwe single Gospel plaats voor een wat meer actuele sound die ergens tussen electro en trap blijft hangen met een klassieke touch.

Veel luistergenot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More