Home Singles TEEN CREEPS – Crash/Land (PIAS)

TEEN CREEPS – Crash/Land (PIAS)

by Bart Verlent

Het trio Teen Creeps heeft haar liefde voor jaren 90 janglerock/powerpop nooit onder stoelen of banken gestoken. Hun debuutplaat Birthmarks was een hommage aan het stevigere werk van de jaren 90 zoals Dinosaur Jr. en Sonic Youth. Voor hun volgende plaat Forever, die in januari 2021 verschijnt, ging het trio de mosterd halen bij melodieuze bands uit de jaren 90 zoals Buffalo Tom, The Posies en The Lemonheads.

Vorige maand kregen we al de eerste teaser uit de nieuwe plaat met de single Seeing Shapes. Het viel op dat de gitaren melodieuzer klinken in plaats van een muur van noise op te bouwen. Dat is ook het geval met deze Crash/Land. De eerste single was eerder uptempo, de nieuwe song is meeslepender en ontploft enkel in het refrein en in de outro.

Zanger Bert Vliegen laat op Crash/Land horen dat hij eigenlijk, in het geheim, een heel goede zanger is. We weten dat hij goed kan roepen en schreeuwen maar hier laat hij zich van zijn gevoeligste kant horen. Zo zie je maar… Teen Creeps laat zich met deze nieuwe single van een heel andere kant zien en verrast iedereen met weer eens een sublieme schijf.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More