Home Singles BALTHAZAR – Losers (PIAS)

BALTHAZAR – Losers (PIAS)

by Bart Verlent

Op het album Fever van Balthazar hoorden we een band die op zoek was naar een nieuwe invulling van het typische Balthazar geluid. De schijf was een schot in de roos en werd overal positief onthaald. Volgend jaar in januari komt er al een nieuwe plaat uit van Maarten Devoldere en co die de titel Sand zal dragen.

Op deze langspeler heeft de band geëxperimenteerd met drum samples en met een bas synths. Door het coronavirus werd het op een andere manier opgenomen dan anders. Iedereen speelde zijn stukken thuis in en die werden dan nadien gemixt.

Losers is de eerste single uit het nieuwe album en zou een mooi voorbeeld zijn van wat we mogen verwachten van de nieuwe nummers. Balthazar wil op Sand plaat evolueren naar een meer soulfull alt-pop geluid en dat is met Losers zeker gelukt, mede door de discobeats en de falset-zang in het refrein.

De groep slaagt erin een nieuw geluid te brengen waar we toch nog de typische Balthazar-sound in horen. Losers is een dansbaar nummer met een vette soul-knipoog waar we hier en daar wat Jungle in herkennen. Balthazar levert een heerlijke feelgood single af met een opgefrist Balthazar geluid.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More