Home Belgisch KRANKLAND presents PROJECT Z

KRANKLAND presents PROJECT Z

by Luminous Dash

Op woensdag 4 maart komt KRANKLAND naar de Vooruit voor een vervolgavond van hun unieke project PROJECT Z. Vorig jaar ging PROJECT Z in première in De Singel gekoppeld aan een expo in het Museum Dr. Guislain.

KRANKLAND is het muzikale project van Thomas Werbrouck (Little Trouble Kids) en Eline Adam. Het is een band, muzikaal-productiehuis, een artistiek project en een allround rariteitenkabinet voor muziek die buiten de mainstream valt. Ze gebruiken invloeden vanuit de pop-, rock- en experimentele wereld. Het debuut van de band Wanderrooms in 2016 werd bekroond met de Cultuurprijs Oost-Vlaanderen.

PROJECT Z is hun nieuwste project. Met dit concept brengen ze een ode aan (on)beminde muziek die gemaakt is door bijzondere kunstenaars. Muziek bekeken vanuit atypische invalshoeken. En vooral oeuvres van artiesten die het ‘normale’ of ‘schone’ doorprikken.

Thomas Werbrouck en Eline Adam speurden in het socio-artistieke veld naar oude en hedendaagse parels buiten de mainstream. Uit de honderden opgeduikelde opnames, cd-r’s, cassettes en vinyls selecteerden ze de negen artiesten die hun het meeste raakten of inspireerden. Deze negen muzikanten werden samengezet met bekende artiesten zodat ze samen een bonte tribute-avond konden creëren. Dit zorgde voor negen odes aan ongehoorde muziek.

De muzikanten zullen live in de Balzaal van de Vooruit verschillende muzikale werelden tot leven brengen. De avond zal beginnen met Choolers Division een dynamisch duo bestaand uit Philippe Mariën en Kostia Botkine, twee MC’s met het syndroom van Down. Dan brengt Johannes Verschaeve (The Van Jets) avant-gardegitarist Jos Steen terug tot leven.

Naomi Sijmons © Björn Comhaire

Naomi Sijmons werkt samen met het experimentele BLACK FUEL ENSEMBLE spelend op speelgoedinstrumenten. KRANKLAND duikt in het leven en werk van Martha Grunenwaldt, een violiste en kunstenares. Gabriel Cerocien & Flora Schipper visualiseren de wereld van componist Jean-Pierre Plisnier in een dansvertoning, ondersteund door neo-klassiek pianist Jan Swerts & Kevin Imbrechts. Colin H. Van Eeckhout (Amenra) laat zich meeslepen met het verhaal van kluizenaar Jean-Marie Massou.

Colin H Van Eeckhout © Björn Comhaire

Daarna volgt het experimentele The Wild Classical Music Ensemble, dat sinds 2019 samenwerkt met Lee Ranaldo van Sonic Youth. En tenslotte The Ostend Street Orkestra, een orkest als antwoord op de groeiende groep daklozen in Oostende.

Kom zeker op woensdagavond 4 maart kijken in naar PROJECT Z in de Vooruit. Het wordt een avond waar het anders-zijn verdwijnt.

Marie Claesen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More