Home Belgisch SAVOIR-VIVRE – Grandpa’s Fortune

SAVOIR-VIVRE – Grandpa’s Fortune

by Bjorge Meulemeester

Savoir-vivre: “kennis over het leven en de maatschappij”, een manier om omhooggevallen te klinken bij je vrienden of een funkpop-trio uit Dessel. We hebben het hier uiteraard over de laatste invulling van de term. Ze beschrijven zichzelf als een combinatie van “goeie songs, aanstekelijke grooves en heel veel speelplezier”. In een vorige videoclip van Shit Shat Shitted was dat speelplezier in geen geval onzichtbaar. Binnenkort brengen ze ook een nieuwe ep uit, maar niet zonder ons eerst warm te maken met de eerste single daarvan: Grandpa’s Fortune.

Deze single bijt de spits af met een groovende bas en rudimentaire drums. Grooven doen ze ook in een maat van 3/4, wat het hele gedoe wat vlotter en gehaaster doet klinken. De gitaar klinkt krabbend en sluipend in de achtergrond, in contrast met de stem die heel prominent en helder de voorgrond invult. Zanger Kristiaan laat ook meerdere malen horen waartoe zijn stembanden in staat zijn: het heldere tonen produceren aan een stevig volume in de strofes, noten versieren met vibrato’s of in de refreinen hoogtes aannemen die voor de meeste testosteronproducenten niet fysiek mogelijk lijkt. Ze noteren Jeff Buckley als één van hun invloeden en deze is mogelijks één van de meest hoorbare in deze single. In ieder geval een band om in de gaten te houden!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More