Home nieuws KRANKLAND, Chloé Nols en Korneel Muylle brengen nieuwe muziek uit na residentie in psychiatrie

KRANKLAND, Chloé Nols en Korneel Muylle brengen nieuwe muziek uit na residentie in psychiatrie

by Bart Verlent

De vzw KAOS is naast het Spaanse Intras en het Griekse Edra één van de drie partners van het Introspection Music Experience verhaal. Dit internationale muziekproject brengt muzikanten samen met als doel een wisselwerking te doen ontstaan tussen personen met en zonder psychische kwetsbaarheid. Om zo de kloof kleiner te maken en de muziek te gebruiken als een taboedoorbrekende brug.

Het oorspronkelijke plan was dat I.M.E. zou resulteren in een album en een internationale tour. Door covid vielen deze plannen in duigen. KAOS bleef niet bij de pakken zitten en focust zich nu online op het Belgische luik van het I.M.E.-verhaal.

KAOS deed via VI.BE een oproep aan artiesten die zich kandidaat wilden stellen voor dit evenement. Uit de 50 inzendingen werden Chloë Nols, Korneel Muylle en KRANKLAND gerkozen. Na een residentie bij KOAS schreven de drie muzikanten elk twee nummers met als thema’s: stigma en psychische kwetsbaarheid.

In de aanloop naar het online slotevenement, waarbij de nieuwe muziek van de drie artiesten wordt voorgesteld, organiseert KAOS enkele KAOS Talks. Op deze talks nodigen de muzikanten sprekers uit voor een online gespreks- en debatavond, om een uiteenzetting te geven vanuit hun expertise en interessesfeer.

Op 29 januari is de eerste KAOS Talk met Chloë Nols en psychoanalyticus en professor klinische psychologie Abe Geldhof. De tweede KAOS Talk vindt plaats op 12 februari met KRANKLAND, muzikant/therapeut Jean Hoyoux en muziekredacteur Philippe Cortens. Op 19 februari vindt de derde KAOS Talk plaats met Korneel Muylle en creatief therapeute en fotografe Kim Note.

Je kan de Talks volgen via Facebook of YouTube livestream.

Op donderdag 25 februari om 20u vindt het slotevenement plaats met optredens van de drie artiesten. Dat kan je gratis streamen via Sound Of Ghent. Meer info over dit evenement vind je op deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More