Home nieuws Week van de Belgische muziek gaat muzieksector hart onder de riem steken

Week van de Belgische muziek gaat muzieksector hart onder de riem steken

by Bart Verlent

Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari vindt de Week van de Belgische muziek plaats. Tijdens die week worden over heel België tal van muzikale initiatieven ondernomen ter ondersteuning van de muzieksector die zwaar getroffen is door de coronacrisis.

© Week van de Belgische muziek

Op radio en tv, in lokale muziekwinkels, concertzalen, clubs, scholen, cultuur- en gemeenschapscentra, jeugdhuizen en bibliotheken zal heel die week Belgische muziek centraal staan. Dankzij een samenwerking tussen heel wat muzieklabels, platenwinkels en streamingplatformen wordt er extra ingezet op de verkoop van Belgisch muziek.

Tientallen concertzalen en clubs zetten die week tal van on- en offline acties op poten. Jeugdhuizen, scholen, bibliotheken en academies zullen hun hart tonen om extra aandacht te schenken aan lokaal talent. Op donderdag 11 februari worden de allereerste Folk Awards uitgereikt en op 8 februari ontdek je via streaming de wereldmuziek in ons land door de Belgium World Music Night. Ook de Belgische jazzsector steekt de koppen bijeen onder de noemer UnitedWeJazz organiseren ze een heuse muziekmarathon.

Het solidariteitsfonds Live2020 onderneemt ook actie. Het Sportpaleis wil met Lights For Live voor het eerste virtueel uitverkocht Sportpaleis van 2021 zorgen en doneert de opbrengst aan Live2020. Daarnaast is er BidForLive2020, een grote muzikale veiling samen met veilinghuis Bernaerts. Ook kan je zelf je steentje bijdragen door Live2020 te sms’en naar 4666 en zo 1 euro aan het fonds schenken.

VI.BE roept iedereen op om op 14 februari om 17u een massale ode aan de Belgische muziek te brengen met een eigen versie van een Belgisch nummer. Meedoen kan voor het raam, op de stoep, in de voortuin… zolang de hele straat maar op veilige manier kan meegenieten.

Meer info over alle initiatieven vind je op deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More