Home nieuws Een Puurr-sessie van Head On Stone

Een Puurr-sessie van Head On Stone

by Nel Mertens

In Limburg zit talent en dat wordt met terechte trots al 6 weken in de picture gezet in de Puurr-sessies, georganiseerd door Farmm. Zo konden we Caspar Auwerkerken, Aster, The Haunted Youth, De Held, Lorana en Viggria al aan het werk zien. Maar het beste hebben ze voor het laatst gehouden, want deze week mocht Head On Stone afsluiten.

We hadden haar zelf al enkele keren te gast, als frontvrouw met Peuk, waar ze samen met David Schroyen en Jacques Nomdemafamille de ziel passioneel uit haar lijf schreeuwt. Een sludgepunksound van formaat zet dit trio neer. Maar ook met haar soloproject Head On Stone is Nele Janssen al jaren bezig en genoten we van het intieme optreden – tussen de twee lockdowns door – in café De Loge in Gent.  

Head On Stone is een heel ander kantje van de getalenteerde artieste, dat ze maar in voorzichtige mondjesmaat loslaat op de wereld… Haar stem, hart, ziel en een piano vormt Head On Stone en klinkt bijna als de tegenpool van wat ze met Peuk doet.

In deze Puurr-sessie laat Nele haar vingertoppen over de toetsen dwarrelen voor het nummer Out. Dat ze een klassiek opgeleide pianiste is, is duidelijk. En dat ze daarbij vocaal niet de klassieke weg op gaat, prijst ons gelukkig. Haar woorden en stem ademen een eigenzinnige fragiliteit uit, terwijl ze het in deze versie het ook even ruw laat klinken met de zin “Hide from the sun!”.

Wil je beide kanten van deze straffe dame leren kennen? In het kader van Record Store Days verscheen in juni de split lp, waarop je twee tracks van Head On Stone en twee tracks van Peuk terugvindt. (Her)lees hier ons review.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More