Home ReviewsAlbum Reviews CHRIS WHITLEY – Waitin’ For That Train (San Francisco ’93)

CHRIS WHITLEY – Waitin’ For That Train (San Francisco ’93)

by Björn Comhaire

Op 20 november was het precies 15 jaar geleden dat de onnavolgbare Texaanse gentenaar Chris Whitley op 45-jarige leeftijd overleed. Niet ten gevolge van longkanker zoals je nog steeds overal kan lezen, maar wel door AIDS zoals dochter Trixie onlangs in HUMO onthulde.

© Happenstance

Of dat iets te maken heeft met het verschijnen van Waitin’ For That Train op Spotify weten we niet, maar blij zijn we er wel mee! Het album is een opname van een optreden dat Whitley speelde voor radiostation KFOG-FM in het Warfield Auditorium in San Francisco. Een liefdadigheidsconcert dat plaatsvond op 11 december 1993 ten voordele van een kinderhospitaal.

Dat niet iedereen op het evenement gekomen was voor de muziek is er trouwens goed aan te horen. Wij horen echter vooral een ijzersterke Chris Whitley. Solo met niets meer dan zijn stem een gitaar en een kickdrum die hij troubadoursgewijs zelf bespeelt.

De opname heeft wat weg van een bootleg inclusief net iets teveel geroezemoes van het publiek, flessen die op de grond vallen en een niet onaanzienlijke hoeveelheid cassetteruis. Op het einde van opener Hear My Train A Comin’ hoor je plots iemand “Hi Linda” roepen doorheen de opname! Ja, ja, de jaren ’90 dat waren nogal eens tijden!

Maar godmiljaar wat kon die man muziek maken. Vanaf de eerste seconde van Hear My Train A Comin’ (een cover van Jimi Hendrix) over een fragiel Narcotic Prayer tot de laatste gitaarstrum van Phone Call From Leavenworth zaten wij zeven nummers lang met opengesperde oren en een glazige blik in de ogen te genieten.

Geen Spotify abo? Beluister de opname dan hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More