Home Singles THE FEATHER – Higher (PIAS)

THE FEATHER – Higher (PIAS)

by Bart Verlent

Singer-songwriter Thomas Medard maakt deel uit van Dan San, schrijft muziek voor kortfilms en ook voor Blanche, Noémie Wolf en Condore. Medard heeft daarnaast ook een eigen soloproject The Feather waarmee hij in 2013 debuteerde met het album Invisible. Na zeven jaar heeft hij een nieuwe plaat uitgebracht waarop hij het folk pad verlaat om droompop te maken met synths, drumcomputers en klassieke instrumenten.

(c) The Feather

De catchy single Stay Up was al een mooie teaser voor het abum Room dat eind vorige maand het licht zag. Nu krijgen we single nummer twee Higher. Met Stay Up kregen we dansbare synthpop, Higher is dan weer pure droompop die volledig in de lijn ligt van Air. Met zweverige tonen uit vintage synthesizers en zijn dromerige stem heeft Medard een perfecte song afgeleverd.

Medard liet het nummer trouwens ook remixen door Yannick Lemoine (La Plage, Ulysse). Die koos ervoor om een psychedelisch tintje aan de song te geven en combineerde dat met een stevige beat, zodat Higher een Tame Impala jasje krijgt. Op zich niks mis mee, maar wij verkiezen de originele versie die veel meer raakt dan de remix.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More