Home Grensverleggers EBM, zwarte synths en donkere beats uit de jaren ‘80.

EBM, zwarte synths en donkere beats uit de jaren ‘80.

by Nel Mertens

Er is net een knap compilatie-album uit gewijd aan het begin van de elektronische muziek, samengesteld door PIAS, bij Le Label (PIAS France). Dancing In Darkness – EBM, black synth & dark beats from the 80’s bevat legendarische hits van o.a. D.A.F., Throbbing Gristle, Cabaret Voltaire, Borghesia , Front 242, Nitzer Ebb en andere cultnamen uit de scene.

De populariteit van EBM nam in de Europese undergroundscene snel toe in de jaren ’80, vroege jaren ’90, waarna ze ook doorbrak in de rest van de wereld en daaropvolgend ook de elektro-industrial- en technoscene opbloeide. Deze dubbel-lp is een eerbetoon aan de Europese Electronic Body Music en aan de bands die hedendaagse muziek hebben beïnvloed op ideologisch en esthetisch vlak.

Naast het album zal van 9/4 – 11/8 ook de grote tentoonstelling ‘Electro, de Kraftwerk à Daft Punk’ plaatsvinden in de Philharmonie de Paris.

Facebook PIAS / Facebook Le Label

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More