Home nieuws Dokrijk eert de muzikale erfenis van het Lowlands label

Dokrijk eert de muzikale erfenis van het Lowlands label

by Bart Verlent

Zo’n 30 jaar geleden startte Tom De Weerdt, vanuit z’n slaapkamer in Mortsel, met het legendarische Lowlands label. Samen met enkele partners in crime begon Tom in 1993 de vzw Lage Landen, de legaal vereiste structuur voor het label en distributienetwerk. Hun missie was oprecht en authentiek: wat muzikaal goed was en zat, een platform geven dat het niet kreeg via de reguliere commerciële distributiekanalen wegens te scherp.

Al gauw kreeg het label een stevige reputatie in binnen- en buitenland als absolute smaakmaker voor genres als drum-‘n-bass, indietronics, nu-jazz, big beat, techno… met artiesten als Burial, Buscemi, Bookashde, Jazzanova, Vive Laf Fête, Think Of One, José Gonzales en Daan. Vijftien jaar lang leverde het label topmateriaal af. In 2008 werd de stekker uit het project getrokken. Hun erfenis blijft echter nazinderen bij jonge kunstenaars en muzikanten van vandaag, dus was het hoog tijd om het label te eren.

Op 13 augustus wordt daarom in Stormkop (Antwerpen) Everything Is Low georganiseerd. Die dag zijn er optredens van The Palitos (een reünie van Think Of One met originele leden David Bovée, Roel Poriau en Tomas de Smet), Heaven Hotel presents Rudy Trouvé & Elko Blijweert, Eavesdropper (Yves De Mey), Dago Sondervan als Anton Price, Nid & Sancy, Pierre Bastien en Lowland dj’s.

Tickets voor dit Lowlands-feestje kosten €23 en zijn te koop via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More