Home Singles LOL TOLHURST X BUDGIE X JACKNIFE LEE FT. JAMES MURPHY – Los Angeles (PIAS)

LOL TOLHURST X BUDGIE X JACKNIFE LEE FT. JAMES MURPHY – Los Angeles (PIAS)

by Bart Verlent

Op 3 november verschijnt Los Angeles, het eerste album van ex-The Cure drummer Lol Tolhurst en ex-Siouxsie And The Banshees/ex-The Creatures drummer Budgie. Dat de twee samen een album maken is niet zó vreemd want ze maken al sinds 2021 een podcastreeks Curious Creatures waarin ze andere artiesten interviewen. Ze kennen mekaar dus al een tijdje. Ook producer Garret Jacknife Lee (Snow Patrol, U2, R.E.M.,…) werkte mee aan het album.

© Lol Tolhurst x Budgie x Jacknife Lee

In een van de eerste afleveringen van de podcast was LCD Soundsystem-frontman James Murphy te gast. Toeval of niet, maar Murphy zingt ook mee op de titeltrack van het album en dát nummer is nu uitgebracht als single.

Wat mag je verwachten als twee drummers een plaat maken? Veel percussie en gedreven ritmes! En daarmee lijkt dit project een vervolg te zijn op The Creatures, maar dan met nog meer percussie en James Murphy die er, in zijn typische stijl, een tekst overheen roept. Een monotone basrif wordt heel het nummer herhaalt en af en toe horen we een keyboard, meer komt er niet aan te pas. Het blijkt een erg leuke, aanstekelijke combinatie en ook al zijn Lol en Budgie 80’s iconen toch horen we nergens een jaren tachtig vibe.

Deze single maakt ons heel benieuwd naar meer en we vragen ons af welke gasten er nog zullen meewerken aan het album.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More