Home Belgisch APRIL MAEY – Like I Care

APRIL MAEY – Like I Care

by Felix Sandon

73% van alle indie-muzikanten worstelt met de mentale gezondheid. Dat is overdonderend veel, en toch zijn er maar weinigen die er open over praten. Daarom lanceert April Maey de Like I Care Community, een initiatief om deze problemen bespreekbaar te maken en verhalen van veerkracht met elkaar te delen.

Uiteraard hoort daar een lied bij: Like I Care is een emotioneel geladen anthem dat oproept tot empathie, dialoog, begrip en steun. Op de coverfoto zie je dan ook: “The creative journey can be a rollercoaster, but know that you’re not alone.”

Maken al die goede bedoelingen van Like I Care ook een sterk nummer? Ja! We wisten al dat April Maey met haar zijdezachte stem troostende en breekbare nummers kon brengen, en die kant van zichzelf laat ze ook hier zien. Na een intrigerende intro laat ze haar melodieën over de luisteraar golven.

Af en toe is de zangeres niet helemaal verstaanbaar en missen we een deel van haar boodschap. Wat bijblijft van Like I Care is dan ook niet zozeer de tekst, wel de zorgende stem van April en de fascinerende snaren die haar overal ondersteunen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More