Home Belgisch De nieuwe van Uberdope heet Graag Gedaan

De nieuwe van Uberdope heet Graag Gedaan

by Björn Comhaire

Na drie jaar radiostilte houdt Uberdope dit najaar een nieuwe plaat boven de doopvont en het ding zal Graag gedaan heten.

(c) Uberdope

Tijdens de voorbije drie jaar leek Uberdope wel van de radar verdwenen. Waar ze voordien nog alomtegenwoordig waren met hun opmerkelijke videoclips, mediaoptredens en energieke liveshows, bevonden ze zich door een samenloop van omstandigheden plots in een creatieve impasse. De groep keerde terug naar het zelf opgerichte en vertrouwde Fake Records en gooide alles over een andere boeg. Al het materiaal dat ze liggen hadden, werd weggegooid zodat ze met een schone lei en in alle rust konden werken aan een nieuwe sound.

Cruciaal in deze evolutie was de rol van de Compact Disk Dummies. De broers Coorevits namen de volledige eindproductie van de nieuwe plaat van Uberdope in handen, een samenwerking die voor beide partijen erg vruchtbaar zou blijken. Graag gedaan is een veelzijdig album geworden: nu eens luchtig, dan weer bijtend maatschappijkritisch. Opmerkelijke bijdragen op het album zijn er onder meer van labelgenoot Brihang, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers), Pieter De Meester (Stavroz, King Dalton) en Charlotte Adigéry (WWWater).

Graag gedaan wordt uitgebracht door Fake Records. Het artwork is ontworpen door Dennis & Did en fotograaf Alexander Popelier.

Live
26/10 – Charlatan, Gent (ism DEMOCRAZY) – release show – SOLD OUT
06/03/19 – Vooruit – Gent (ism DEMOCRAZY)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More