Home ReviewsAlbum Reviews FORNET – Winter (sentimental).

FORNET – Winter (sentimental).

by Didier Becu

Fornet was zonder meer één van de Belgische bands die verleden jaar meer dan verdiend in het vizier van de belangstelling terecht kwam. Niet alleen was hun debuut Moonlit ronduit verslavend goed, ook bleek dit vijftal op het podium voor de nodige extase te kunnen zorgen. Zoiets heet dan ook een prima voordeel.

Na hun briljante doortocht op de zomerfestivals waarbij we vooral de thuismatch op Absolutely Free Festival als bijzonder geslaagd mogen inkaderen, is er nu tijd voor nieuw werk.

Op 5 oktober verschijnt de 7” Winter / Milk die uitkomt op Sentimental Records, het Belgische label dat ook de tapeversie van Moonlit uitbracht en binnenkort ook de nieuwe van El Yunque.

De single werd geproducet door Bert Vliegen en op Winter dat nu te beluisteren is via Spotify en YouTube, horen we de alles verpletterende sax van Mattias De Craene, u wellicht bekend van Nordmann en MDCIII.

Het duistere geluid van Mattias past perfect bij deze donkere song die het best te omschrijven valt als postpunk voor Lynch-fanaten, al was het maar dat Fornet je ook hier meesleurt op een donkere wandeling vol verrassingen. Kortom, Fornet bevestigt!

Foto: (c) Fornet

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More