Home Belgisch BALTIMORE – Secret Melodies (Eigen Beheer)

BALTIMORE – Secret Melodies (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Bands moet je laten groeien. Vier jaar geleden stonden de drie broers Verlaak nog te repeteren in de kelder, maar twee jaar later schopten ze het tot de selectie van De Nieuwe Lichting, en nog eens een jaar later deden ze dat simpelweg nog eens over.

Daarmee kwam er ongetwijfeld net iets te veel gewicht op hun jonge schouders te liggen. De jongens brachten twee ep’s uit die wat onopgemerkt bleven. Net op het moment dat we dachten dat Baltimore, net als zo veel andere bands, een hobbyprojectje zou blijven, kwam een paar maanden terug de briljante single Feel The Night uit. Airplay op zenders als UrgentFM, en zelfs StuBru. Wat ons betreft mocht het zelfs een tikkeltje meer zijn, want hoewel geïnspireerd door Tame Impala had deze single alles in zich om de zomerhit van 2018 te worden. Neen, we overdrijven niet!

Alvorens Baltimore zich terugtrekt voor de opnames van een nieuwe plaat, laten ze nog een nieuwe single op ons los: Secret Melodies. De nieuwe single toont vlotjes aan dat Baltimore van alle markten thuis is. De psychedelische indiepop wordt eventjes achteruit geduwd en maakt plaats voor een opgewekt geluid dat wat met de Cloud Nothings en The Drums heeft.

Als dit het niveau wordt van de nieuwe plaat, kunnen we ons binnenkort in de handen gaan wrijven!

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More