Home Belgisch Butsenzeller breidt The Covid Collabs uit

Butsenzeller breidt The Covid Collabs uit

by Nel Mertens

Onlangs stelden we The Covid Collabs voor als Beltoon: het corona-project van het Antwerpse multitalent Butsenzeller, waarvoor hij lange afstandssamenwerkingen aangaat met andere muzikanten om elk vanuit hun kot toch samen aan de slag te kunnen gaan. Regelmatig krijgen we dus verrassende, experimentele en qua genre vaak erg uiteenlopende tracks om in isolatie van te genieten! En dat is deze keer niet anders.

‘Love’s sedated…’ In Separated horen we het gitaarwerk van Steve Ceulemans, die wel al eens ingehuurd wordt als muzikale geheime wapen door Helmut Lotti of Fischer-Z., … maar ook net gestart is met zijn nieuwe (Belgisch/Amerikaanse) band Redred. Redred combineert psychedelische rock met gescratch op de draaitafel.

Voeg daarbij de noisy stem van Butsenzeller en we krijgen een ietwat gevaarlijk klinkende track bij aanvang, tot het funky snaar- en drumwerk je meeneemt in een ritmisch uitdagend nummer waarbij stilstaan geen optie is.

Voor een meer donkere toevoeging aan The Covid Collabs deed Butsenzeller beroep op dronemaster Ashtoreth. Met een hoopgevende titel The Darker The Night, The Brighter The Stars zetten de heren toch wel een bijzonder duistere sound neer. Bijzonder. Niet omdat we het niet verwacht hadden van Ashtoreth. Maar bijzonder krachtig. Zonder franjes noch opsmuk-truckjes lijkt dit nummer de angst, vertraging, en bezorgdheid die er heerst weer te geven. Want hoewel vrijwel iedereen hoopvol de dagen zinvol met het nodige optimisme en humor invult, is dit voor ons nu alvast de soundrack die onze ingehouden hersenspinsels muzikaal in scene zet. The Darker The Night, The Brighter The Stars wordt de komende dagen wellicht onze imaginaire beste vriend. Illustere pracht overtroffen…

Je kan de nummers via Bandcamp beluisteren en ook op het BMA-YouTubekanaal vinden (jaja, van de Facebookgroep Belgian Music Addicts).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More