Home Belgisch BELTOON : NEWMOON

BELTOON : NEWMOON

by Luminous Dash

Newmoon heeft net haar nieuwe album Nothing Hurts Forever uit. De bandnaam is niet alleen een verwijzing naar de maanfase, het is ook vernoemd naar een nummer van Elliott Smith. Ze speelden reeds op Pukkelpop, brachten hun eerste ep Invitation To Hold uit in 2014 en hun eerste album Space werd net als de opvolger door PIAS uitgebracht.

De nieuwe single Give Me Pain heeft een gedreven ondertoon, toch komt het geheel zachtaardig over. We worden in een nummer en atmosfeer gesmeten, ondergedompeld in een volle sound met geestdriftige drums en subtiele toegewijde baslijnen. Er wordt geen seconde getwijfeld om de catchy gitaarlijnen uit de kast te halen.

Het geheel komt even tot rust in de eerste strofe waarin de zanger even de plaats krijgt om zijn solide stem en symbolische woorden te introduceren. De beknopte symboliek van de lyrics geven de luisteraar dan weer de plaats om een gevoel en interpretatie te geven aan het lied, het enige wat je echt meekrijgt, is dat het mild neerslachtig is. Een catchy stukje muziek dat klaar is voor de betere radiozenders en concertzalen: meeslepend, dromerig, subliem!