Home Belgisch BELTOON : NEWMOON

BELTOON : NEWMOON

by Luminous Dash

Newmoon heeft net haar nieuwe album Nothing Hurts Forever uit. De bandnaam is niet alleen een verwijzing naar de maanfase, het is ook vernoemd naar een nummer van Elliott Smith. Ze speelden reeds op Pukkelpop, brachten hun eerste ep Invitation To Hold uit in 2014 en hun eerste album Space werd net als de opvolger door PIAS uitgebracht.

De nieuwe single Give Me Pain heeft een gedreven ondertoon, toch komt het geheel zachtaardig over. We worden in een nummer en atmosfeer gesmeten, ondergedompeld in een volle sound met geestdriftige drums en subtiele toegewijde baslijnen. Er wordt geen seconde getwijfeld om de catchy gitaarlijnen uit de kast te halen.

Het geheel komt even tot rust in de eerste strofe waarin de zanger even de plaats krijgt om zijn solide stem en symbolische woorden te introduceren. De beknopte symboliek van de lyrics geven de luisteraar dan weer de plaats om een gevoel en interpretatie te geven aan het lied, het enige wat je echt meekrijgt, is dat het mild neerslachtig is. Een catchy stukje muziek dat klaar is voor de betere radiozenders en concertzalen: meeslepend, dromerig, subliem!

Het liedje is bijna klinisch afgewerkt, er is een zekere gedrevenheid maar die blijft zacht op de achtergrond, de fijne drumpartijen nemen het nummer op sleeptouw, een getemperde aangename mix. Van het begin tot het einde is het nummer doordrongen met shoegaze- invloeden. De refreinen staan in contrast tot de verzen door subtiel gebruik te maken van de Quiet-Loud techniek. Het refrein lijkt eerder te duiden op het feit dat je niets kan doen tegen de pijn. Niets om het te verzachten, je kan alleen je lot ondergaan. Maar, hey! Nothing Hurts Forever. Pijn en dromerige sterfelijkheid. Onze beltoon van de dag.

Stef Van De Velde

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More