Home nieuws BEN DECKERS – Sex, Drugs en De Brassers (En Toen?)

BEN DECKERS – Sex, Drugs en De Brassers (En Toen?)

by Luminous Dash

Ben Deckers, voormalig lid van de Hamontse punkgroep De Brassers, heeft een autobiografie geschreven.  Het boek vertelt over Deckers’ wilde punkjaren, zijn verblijf in een ontwenningskliniek en daarna.

© Martine Wathy

Deckers beschrijft in dit boek zijn verhaal in z’n eigen woorden. Impressies en herinneringen wervelen voorbij, sommige onvolledig en gefragmenteerd, andere gedetailleerd uitgewerkt zoals het geheugen dat wil, wat het voor de lezer in het begin toch wel even wennen maakt. Gaandeweg raak je echter gewend aan de schrijfstijl en kan je je stilaan een beeld vormen van het leven van Ben.

Jimi Hendrix. Lou Reed. Daar keek Ben onder andere naar op toen hij jong was. Rocksterren die volop seks hadden en zich te buiten gingen aan drugs, dat wilde hij ook. Ben speelde tussen 1980 en 1995 gitaar en synthesizer bij de legendarische Belgische punk- en coldwaveband De Brassers. De sappige verhalen van de bandleden, het toeren en alles wat daarbij hoort kom je uiteraard te weten in dit boek.
Aan seks en drugs heeft Ben zich met volle teugen gelaafd. De pittige details van het leven van een junkie worden in het boek ook volledig uit de doeken gedaan. De verhalen worden onverbloemd verteld.

Na een tijd dit leven te hebben geleefd begon de harde realiteit zich echter stilaan op te dringen. Deckers lichaam is op en smeekt om ontwenning. Pietje de Dood loert zelfs om de hoek. Ben besluit af te kicken en te kiezen voor het leven. In het boek beschrijft hij vervolgens zijn strijd tegen drugs en zijn jarenlange verblijf in de ontwenningskliniek.

Ondanks alle pijn, de dood van goede vrienden en de miserie die het junkiebestaan met zich meebrengen, blijft Ben een levensgenieter. Hij blijft spelenderwijs door het leven gaan. Muziek en theater zijn daarbij een belangrijke uitlaatklep en zijn Deense Dog is zijn beste vriend en bondgenoot.

Met het hart op de tong kijkt Ben Deckers terug op een leven van vallen en opstaan, van seksuele en muzikale hoogtepunten maar ook naar zijn momenten van diepe wanhoop en ellende. 

Sex, Drugs en De Brassers (En Toen?) is uitgegeven via Willems Uitgevers. Bestellen kan hier.

Boekvoorstelling en vernissage in de bibliotheek van Herzele: 25 november om 20u

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More