Home Concerttip Salmon Bookings organiseert winter sessions

Salmon Bookings organiseert winter sessions

by Bart Verlent

Het boekingskantoor Salmon is gespecialiseerd in binnen- en buitenlandse artiesten in het americana, folk en blues wereldje. Vorig jaar startte Salmon met de zomer Salmon Sessions die zo’n succes waren dat ze het initiatief dit jaar willen herhalen maar dan wel in de winter…

© Salmon Bookings

Op 26 november vindt de eerst Salmon winter sessions plaats in GC De Oude Pastorij in Essen. Daarvoor nodigden ze twee top singer-songwriters uit.

De Amerikaanse Simon Joyner kan zeggen dat Conor Oberst van Bright Eyes, Gillian Welch, Kevin Morby en Beck grote fan zijn van hem. Hij trad voor het eerst op de voorgrond bij de lo-fi beweging in de jaren ’90, samen met tijdgenoten als Will Oldham, Smog en The Mountain Goats. Regelmatig wordt hij vergeleken met het duistere van Leonard Cohen, het troosteloze van Townes Van Zandt, de coolness van Lou Reed en de présence van Bob Dylan. Op dit intieme concert komt hij zijn nieuwe plaat Songs From A Broken Guitar voorstellen.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Hecla, het nieuwe project van Kristof Van den Bergh die in het verleden deel uitmaakte van Zandmann. Zijn muzikale ambitie om gelaagdheid en symboliek met eenvoud te combineren haalt hij van zijn grote voorbeelden Leonard Cohen, Jason Molina, Neil Young en Will Oldham. In zijn werk staat de tekst meestal voorop en wordt die gedragen door vaak somber gitaarspel.

Tickets voor deze twee intieme concerten kan je kopen aan €14 via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More