Home Belgisch Whispering Sons, Gent, Kinky Star (23/12/2015)

Whispering Sons, Gent, Kinky Star (23/12/2015)

by Didier Becu

Jaren geleden stond er een enorme wachtrij op de stoep van de Kinky Star. Een toen volslagen onbekende band (maar met een geweldige reputatie ) zou in het kleine muziekcafé een optreden geven. Hun naam: SX. De rest is geschiedenis en zo’n geschiedenis zou zich kunnen herhalen met de Leuvense postpunkformatie Whispering Sons.

Nadat ze verleden jaar een geniale demo uitbrachten, is er nu Endless Party als tape op Wool-E Tapes. De Kinky Star was de plek waar deze release werd voorgesteld en net zoals bij SX, was het café (bijna) te klein voor deze jonge wolven.

We begrijpen niet hoe het komt dat anno 2015 een jonge zangeres (Fenne Kuppens) een T-shirt van Felt draagt en dat de al even jonge drummer (Sander Pelsmaekers) pronkt met eentje van The Sound. Wellicht is het een kwestie van ouders met de juiste smaak (wie weet), feit is dat Whispering Sons zowat het beste is wat de Belgische muziekscène kon overkomen. Dat dacht gisteren niet alleen Peek-A-Boo, ook iedere aanwezige in de Kinky Star.

Je fronst de wenkbrauwen? Je hebt ondertussen al genoeg postpunkbandjes gehoord die een doorslag zijn van Editors of White Lies? Dat is deze groep nou net niet! Als je Whispering Sons ziet, heb je het gevoel dat je met een tijdsmachine ergens in 1983 bent beland. Whispering Sons klinkt niet alleen postpunk, het is wellicht de enige Belgische coldwaveband die echt als coldwave klinkt!

Minstens even belangrijk is Fennes stem. Haar diepe Nico-achtige stem maakt de muziek van Whispering Sons nog donkerder en aangrijpender. De nummers (ook al staan ze maar op een tape!) zijn van eenzame wereldklasse!

Na 40 minuten beseft eenieder dat Whispering Sons wel eens een zeer belangrijke groep zou kunnen worden. Het is hun van harte gegund, laten we alleen hopen dat het de spontaneïteit van deze band niet zal beïnvloeden… Het zou zonde zijn, weemoed klinkt nu eenmaal prachtig.

Endless Party is uit via Wool-E Tapes. Een hebbeding dat gewoon in je wavecollectie moet!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More