Home Belgisch TRANSFER TO GRAHAM Scorpio Sessions (29/03/2022)

TRANSFER TO GRAHAM Scorpio Sessions (29/03/2022)

by Felix Sandon

Sinds we voor het eerst zijn nummer Montevideo hoorden, zijn we fan van Transfer To Graham, een gitarist die geen woorden nodig heeft om te ontroeren. Jammer dat hij net dat niet brengt tijdens zijn doortocht in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio. Wel krijgen we het al even melancholische Miraflores te horen, de soundtrack bij een roadmovie die je zelf moet bedenken.

Ook in het tweede nummer van de avond, San Telmo, huilt de gitaar zachtjes. Je zou deze muziek een trucje kunnen noemen, of veel te vrijblijvend gepriegel, maar daarvoor is Transfer To Grahams spel te virtuoos. Opzoeken waar San Telmo juist ligt durven we niet, in ons hoofd is het een bergdorp in de Andes waar de verzengende hitte de tijd al honderd jaar laat stilstaan. Halverwege verzandt het nummer wat in eentonigheid, maar net voor je iets anders kan opzetten, slaat de snarentovenaar een nieuwe weg in en blijf je toch weer luisteren.

In toemaatje One Minute Song speelt Transfer To Graham vals, want het nummer duurt achtentwintig seconden langer dan een minuut. Dit had hij net zo goed achterwege kunnen laten, want veel spannends valt er hier niet te beleven. Of hij had toch eens Montevideo kunnen spelen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More