Home Belgisch TILL MORNINGLIGHT Scorpio Sessions (04/10/2022)

TILL MORNINGLIGHT Scorpio Sessions (04/10/2022)

by Felix Sandon

Aan gitaren geen gebrek in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio. Sinds de Leuvense radiozender wekelijks een artiest van eigen bodem twee of drie nummers de ether in laat sturen, passeerden er wel erg vaak singer-songwriters vergezeld van zes snaren. Rockende, gierende en beukende gitaren zijn echter iets zeldzamer. Till Morninglight zorgt dus voor welkome afwisseling.

Helaas is Show niet hun meest verfrissende nummer.

Kunnen de snaren van een gitaar aan metaalmoeheid lijden? Je zou het in elk geval denken wanneer je deze repetitieve brok rockclichés zichzelf hoort voortslepen. Heel anders gaat het eraan toe in tweede inzending Murphy’s Law, daarin klinken gitaar en drums veel snediger en vinniger. Vanaf de eerste noot neemt het duo ons op sleeptouw en het refrein spat op de juiste momenten helemaal open.

Het enige wat we aan Murphy’s Law kunnen opmerken, is dat zanger-gitarist Frederik Vanhoo soms net iets te veel de rol speelt van ruige rocker. Iedere muzikant vertolkt een beetje een personage wanneer het publiek toekijkt, maar sommige maniertjes en kunstjes zijn beter geschikt voor karaoke-avonden met vrienden dan voor optredens.

In afsluiter Insane houdt hij die meer binnen. Het duo verspilt geen fractie van een seconde en laat haar onstuimige energie los in een minder dan twee minuten durende achtbaanrit.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More