Home Singles DOODSESKADER – Alive And Not Well (Isolation Records)

DOODSESKADER – Alive And Not Well (Isolation Records)

by Nel Mertens

Ze bliezen ons omver met hun debuutep MMXX: Year Zero en ook live vreten ze ieder stuk vlees van onze botten. Met hun daverende project Doodseskader borgen Tim De Gieter (Amenra, ESLLY,…) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, Onmens,…), hun donkerste bedenkingen in een crossoversound van al wat donker en hard kan klinken.

Artwork © Jordi Van Putten

Met hun nieuwe single Alive & Not Well kondigen ze hun eerst volledige album Year One aan. En die klinkt zwaarder dan ooit. We krijgen opnieuw de knappe duale vocals te horen waarbij rauw vervormde oerschreeuwen de confrontatie aan gaan met melodisch ruwe zanglijnen. De riffs botsen haaks tegen mekaar en sleuren ons met hevig drumwerk de diepe ondergrond in. Ze leven. Dat is duidelijk. Emotioneel gaat het van de eerste tot de laatste seconde keihard in deze track van Doodseskader. En dat klinkt ‘very well’!

“Het was half Sigfried, half ik. De helft beschrijft ons worstelen, maar de helft is ook dat we de ellende bij de keel grijpen en ze onder ogen durven zien. Het is het vijfde nummer op de plaat en ik heb het gevoel dat dit het punt is waarop de dingen begonnen te verschuiven. We realiseerden ons dat – terwijl de plaat diende als een document van onze ontberingen en een poging was om het reine te komen met het verleden – we vanaf MMXX : Year Zero onze eerlijkheid en deze band als wapen en pantser gebruiken”, legt Tim De Gieter uit. “Vijfenveertig, ik draag het nummer als een vest. Het geluk gaf ons zijn slechte hand. Nu veranderen we het langzaam in de vuist die terug zal slaan.”

Naast het auditief schoonste onheil, is ook de bijhorende videoclip een meesterwerk: de Gentse multimedia artiest en filmmaker Anton Cla bouwde een heus videolandschap op voor Alive & Not Well. Hij vond inspiratie in renaissance schilderijen en Poolse folklore en construeerde 3D-versies van Gentse kerken. Een prachtig visueel universum voor Doodseskader.

Year One verschijnt op 18/11 digitaal en op vinyl en kan je reeds voorbestellen.

Twijfel niet en ga gewoon naar àlle shows van dit duo! Bestel je tickets via deze link.

28/10 – dB’s, Utrecht (NL)
02/12 – AB Club, Brussel + Waltur
08/12 – Vera, Groningen (NL)
22/12 – Trix, Antwerpen

Facebook Instagram Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More