Home Belgisch TILIA EMBER Scorpio Sessions (18/04/2023)

TILIA EMBER Scorpio Sessions (18/04/2023)

by Felix Sandon

Klassieke muziek in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio? Je zou het denken, maar na een weelderig walsende intro op piano begint artieste van de week Tilia Ember From Above te zingen. Daarin verbeeldt ze hoe ze boven de wereld zweeft en zichzelf gadeslaat in haar dagelijkse haast en spoed. En hoe zij, “always chasing the time”, toch moet toegeven dat “eventually time always wins”. Een meeslepende vertelling die getuigt van ambachtelijk songschrijversschap en ons benieuwd maakt naar wat de zangeres, die tot nu toe maar één single uitbracht, nog meer in haar mars heeft.

In tweede nummer This Place wappert Tilia meteen met een paar clichézinnetjes die we al net iets te vaak gehoord hebben. Luister maar naar de openingsregel: “When I’m in your arms, the whole world fades / You take me somewhere else where it’s warm and safe.” En dat is jammer, want die sentimentele woorden vertroebelen een beetje de boodschap die ze in de rest van het nummer meegeeft, het mooist verwoord in de zinnen “And I’ll always come back to this place, even when I’m far away / ‘Cause I know your soul will wait here for me, no matter how long the day.”

Het rokerige van From Above ruimt dan ook plaats voor een wolkeloze hemel, het zwart-wit voor stralend Technicolor. This Place zou zo uit een oude Hollywoodfilm kunnen komen, zo’n musical waarin de heldin uiteindelijk inziet dat haar geluk niet aan de andere kant van de wereld ligt, maar gewoon hier, in de armen van haar geliefde.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More