Home LiveFoto's SKILLET Paleis 12, Brussel (18/04/2023)

SKILLET Paleis 12, Brussel (18/04/2023)

by Erik Janssens

Op 14 april 2023 startte het Europese luik van Skillet’s Day of Destiny tour in UK. 

De Amerikaanse rockband uit Memphis werd in ’96 opgestart door John Cooper (zang, bas) met zijn vrouw Korey Cooper (gitaar, toetsen en backings) en aangevuld door Jen Ledger (drums, zang) en Seth Morrison (gitaar).

Met hun laatste tour promoten ze hun 11de studio album Dominion: Day of Destiny. De sound is gedurende de jaren verder ontwikkeld maar ze blijven trouw aan het rock genre en hun onderliggende godsdienstige boodschap. De mix van de ruwe stem van John aangevuld door Jens backings is een bewezen concept dat blijft aanslaan bij de fans.

Skillet @ Paleis 12

De support acts waren Eva Under Fire en Like a Storm.

De Detroitse rockband Eva Under Fire rond zangeres Eva Marie mocht als eerste het publiek opwarmen. Tijdens hun korte set werd Eva begeleid door gitaristen Rob Lyberg en Chris Slapnik, samen met bassist Ed Gawlik en drummer Corey Newsom.

Eva Under Fire @ Paleis 12

Like a Storm is een rockband uit Auckland, Nieuw-Zeeland die bekend staat om hun zware gitaarriffs gecombineerd met didgeridoo. Ze speelden eerder al samen met Steel Panter, Godsmack, Alter Bridge en Korn.

De gebroeders Brooks: Chris (zang, ritmegitaar, didgeridoo), Matt (gitaar, zang) en Kent (bas) stonden met Zach Wood (drums) in 2017 en 2019 op het Graspop podium.

Like a Storm @ Paleis 12

In 2016 en 2019 konden we Skillet al bewonderen in een uitverkochte zaal van Trix te Antwerpen. Dit jaar werd gekozen voor de veel grotere zaal in Paleis 12 op de Heizel. Iets te ambitieus want de zaal was maar voor een fractie gevuld. Zoals wel vaker hadden de afwezigen ongelijk; Skillet blijft een hoogwaardige show afleveren.

De diehard fans die kwamen voor nieuw materiaal werden een beetje teleurgesteld; slechts 3 nummers van hun nieuwe album werden gespeeld. Dit kon echter de pret niet bederven voor de overgrote meerderheid van het publiek; klassiekers als Hero, Monster, Comatose, Not Gonna Die werden luid meegebruld. De set werd traditioneel afgesloten met The Resistance.

Skillet @ Paleis 12

Skillet is nog te bekijken op 14 mei in Tilburg; de volledige lijst met tourdata kan je terugvinden op hun website.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More