Home Belgisch THE 925 Scorpio Sessions (02/11/2021)

THE 925 Scorpio Sessions (02/11/2021)

by Felix Sandon

De herfst is teruggekeerd, maar gelukkig brengt hij de Scorpio Sessions met zich mee. Voor wie nu pas dit prachtige initiatief ontdekt: elke dinsdagavond hoor je op Radio Scorpio een beloftevolle Belgische band. Twee nummers lang, maximaal twee personen in de studio, één take. Omdat ‘ik heb het druk’ geen geldig excuus is: de volgende dag verschijnen de opnamen ook op het YouTube-kanaal van de sessies. Zo ontdekken we weer wekenlang knetterende verse muziek.

The 925 (die toch gewoon met twee naar de studio zijn gekomen) krijgen de eer dit nieuwe seizoen af te trappen. Al smaakt hun eerste nummer, Get Out Of My Kitchen, net wat te veel als een voorafje. De akoestische garagebluessensatie brengt het heerlijk rauw en in de refreinen gebeurt er iets magisch tussen de twee stemmen, maar voor je het weet is het weer voorbij en verteerd. Ideaal om bij een liveoptreden meteen de toon te zetten, maar als je slechts twee nummers lang de tijd hebt, mogen we wat meer verwachten.

Dan is Fake Love van een ander kaliber. De heren vertimmerden hun naar smeerolie ruikende single tot een onheilspellende kampvuurballade die nog even blijft nasmeulen door de schuurpapieren stem van de zanger en de spookachtige melodie. En zo is dankzij The 925 (wat je dus uitspreekt als ‘nine to five’) de nieuwsgierigheid weer geprikkeld voor een nieuw seizoen vol verrassende optredens.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More