Home Singles WILLIE BRANCH – Woke Up In A Dream

WILLIE BRANCH – Woke Up In A Dream

by Bart Verlent

Zanger, gitarist en songschrijver Willem Tack maakte vroeger deel uit van de bluesrockband The Band Of Willies. Na de geboorte van Willems eerste kindje stopte hij met de band. Er volgde voor Tack een periode van herbronning en een inspirerende trip door het Zuidwesten van Amerika. Hij vond de weg naar de muziek terug met songs diep geworteld in de americana traditie. Twee jaar geleden bracht hij onder de naam Willie Branch zijn debuutep Southbound uit in eigen beheer. Het gaf hem de kans te openen voor Danny Vera, die hem meevroeg op zijn club-tournee doorheen Nederland (eind vorige maand mocht Branch nog het voorprogramma verzorgen van Vera in de Antwerpse Roma).

© Willie Branch

Eind 2021 komt de tweede ep uit van Willie Branch. Hij nam ze op tijdens de corona-lockdown in de GAM-Studio, Blue Key Studio en Johnny Green Giant studio met producer Mathias Stal (oa Kids With Buns). Branch kreeg in de studio het gezelschap van Jan Roelkens (Sioen, Hooverphonic, Arsnal) op keys, Bart Vervaeck (Compro Oro, Tift Merritt) op pedal steel, Emilio De Temmerman (Milo Meskens) op drums, Eno Meulenbergs (Milo Meskens) op bas en Nathan Ysebaert (Shht) op gitaar. Het resultaat werd gemasterd in Nashville door Grammy-winnaar Pete Lyman (Tom Waits, Rival Sons, Chris Stapleton…).

Woke Up This Morning is het eerste proevertje uit de nieuwe ep en die is meteen raak. Wij waren al behoorlijk onder de indruk van Branch’s eerste ep maar in deze song klinkt hij nog overtuigender. Het is een catchy americana song die perfect past tussen het materiaal van Tom Petty en War On Drugs.

Het nummer legt de lat ineens erg hoog voor de te verschijnen ep.

Je kan Willie Branch live aan het werk zien op:
18/11 – De Betoverde Maan, Gavere
21/11 – De Loge, Gent
25/11 – Zappa, Oosterzele

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More