Home Singles THE 925 – Fake Love (Eigen Beheer)

THE 925 – Fake Love (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Toen Jorik Van den Bosch vorig jaar besloot om uit Mooneye te stappen, deed hij dat omdat hij graag (muzikaal) iets helemaal anders wilde doen. Wat precies, daar deed hij toen nog wat vaag over. Tot we mekaar enkele weken geleden spraken in café De Loge in Gent en hij dolenthousiast zijn nieuwe band en hun eerste single aankondigde.

© Edouard Schneider/The 925

Die nieuwe band heet The 925 (een verwijzing naar de zuiverheid van zilver) en behalve Jorik Van den Bosch gaan ook Tomas Van Hove (gitarist en producer), Bram Baele (zang), Nick Maertens (bas) en Aaron Machtelinckx (drums) stevig loos op hun eerste ep. Hun debuutplaat verschijnt later dit jaar en werd in The Johnny Green Giant studio’s opgenomen, met Rodrigo Fuentealba (Novastar, Gabriel Rios) als producer. De mixing en de mastering waren in handen van veteraan Jim Diamond (The White Stripes, Dirtbombs, The Sonics, …).

Voor zover de theorie, hoe klinkt die eerste single Fake Love?

Wij horen The Doors meet The Sonics meet de Gentse Feesten meet een garage met meer afgedraaide olie op de vloer dan de woestijn in Irak na “Operation Desertstorm”. Vette gitaren, een stem met meer haar op dan een potje yoghurt dat acht weken half opgegeten in de koelkast heeft gestaan en een portie rock-‘n-roll met ballen zo groot als kokosnoten.

Wat een band, wat een energie en wat een geluid!

Het is nog wachten tot eind augustus voor de eerste live data maar zodra die bekend zijn, lees je er meer over in je favoriete online muziek magazine! Maar nu vooral luisteren en losgaan!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More