Home Singles PREMIÈRE: GHOSTER – Crame I

PREMIÈRE: GHOSTER – Crame I

by Nel Mertens

Uit St. Ouen, Parijs, maar dan net niet, met minder druk en meer vrijheid, komt het Franse duo Ghoster en de enige vraag die ze willen beantwoorden is: “Feestje?”
Hun antwoord klinkt in hun muziek en is overduidelijk: “Feestje!”

Ghoster werd geboren op een feest. Eigenlijk op 74 feestjes. Het soort party’s waarin de tijd te snel wegglijdt, waar niets bestaat tussen 22 en 5 uur. Het soort feest dat je steeds opnieuw wilt herbeleven.
Wat hebben ze gemeen? Ze houden niet van het einde van feesten.
Hoe zijn ze samen gestart? Door het promo-geluid voor Citroën te creëren, waarna hun sound ook in de Chanel N°5-campagne en Sega’s Streets Of Rage 4 opdook.
Wat betekenen ze voor mekaar? Ben leerde Greg hoe hij improvisatie moet verwelkomen. Greg leerde Ben hoe hij grootse basgeluiden kan creëren.

Voor hun harde Ghoster-geluid maken ze techno met een vervormde bas, met een erfenis van hun indierockdromen waar ze de verveling en giftige ambities van af trokken.

Ondertussen leeft Ghoster voor de shows, de puinhoop, het moment, de verrassingen. Die puinhoop en verrassingen horen we ook op hun ep Sombre Crame, waarbij Crame I de openinstrack van is en we vandaag een videoclip krijgen.

Crame I heeft een erg filmisch thema, legt videoregisseur Nico Rako uit: “Wat als je de reis van een held tot diep in de doolhoven van de nacht zou kunnen volgen, op zoek naar het ultieme feest? Terwijl de stad om hem heen instort en in brand staat, leidt deze zoektocht ertoe dat hij in de voetsporen treedt van een mythologisch wezen, meedogenloos op zoek naar wat de leegte zou kunnen vullen waarin zijn ziel is weggekwijnd. Maar naar waar zal het einde van dit pad leiden?”

Het nummer opent erg noisy. Er komt geen seconde warmte of blijdschap in voor. Maar wat is deze kille duisternis heerlijk dansbaar! Met een lange en hypnotiserende opbouw, die uiteindelijk te ver gaat voor je eigen bestwil. De anticipatie op het moment, de kickstart, de take off en het point of no return zijn erg tastbaar in de loop van deze track, die postpunk, techno en darkhouse laat versmelten.

De nieuwste ep van Ghoster, Sombre Crame, is digitaal verschenen bij Atypeek Music.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More