Home Belgisch SOUVEREIN Scorpio Sessions 17/08/2022

SOUVEREIN Scorpio Sessions 17/08/2022

by Felix Sandon

Ondanks de ‘ou’ in de naam zingt Souverein, deze week te gast in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio, helemaal in het Nederlands. Alleen Op Mijn Planeet heeft een heerlijk strak tempo en een compromisloze tekst, waarin de zanger de deur van zijn geliefde achter zich dichttrekt en hardnekkig volhoudt dat alleen zijn hem ‘verdekke’ goed afgaat. Geen tijdloze (klein)kunst, wel een nummer dat we met een glimlach beluisteren en dat ons benieuwd maakt naar wat die planeet van Souverein nog meer te bieden heeft.

Een tweede lied, getiteld ’t Ochtendgloren, zo blijkt. Souverein ruilt de ik-verteller in voor een mysterieuze ‘zij’, over wie hij een halffascinerende tekst uit zijn mouw schudt. Half fascinerend, want na een intrigerende vondst als “Ze houdt op met bestaan” gaat de zanger weer de mist in (of Van Dales Groot Rijmwoordenboek) met regels als “De lach is op / Het is ermee gedaan / Een nieuwe start voortaan.” En telkens als het lied lijkt te schreeuwen om een refrein, tokkelt Souverein onverstoord op dezelfde manier verder.

Gelukkig is afsluiter Slecht Idee geen, euh, verkeerde ingeving. Eerst fronsten we stevig onze wenkbrauwen bij het horen van de regels “Ik laat je dingen doen onder lichtelijke dwang / Waardoor je vastloopt in je vel / En als ik kan maak ik je bang”. Is onze geliefde Souverein een sadist? Meteen daarna vielen de puzzelstukjes echter in elkaar, wanneer de zanger verkondigt “Want ik ben een slecht idee.” Het hele lied is immers geschreven vanuit het perspectief van een slecht idee!

Tijdens een tweede luisterbeurt ga je de details van de tekst veel meer appreciëren. Of wat dacht je van “Ik beweeg tussen droom en bedrog”? Vergeet maar wat we hierboven schreven over de matigheid van ’t Ochtendgloren: wie iets als Slecht Idee kan en durft te bedenken, herbergt een groot songschrijver in zich.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More