Home Belgisch SOFYA KATES Scorpio Sessions (22/02/2022)

SOFYA KATES Scorpio Sessions (22/02/2022)

by Felix Sandon

De blues. Er zit iets in die bedrieglijk eenvoudige muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten dat de mensheid al meer dan een eeuw begeestert. Ook Sofya Kates is erdoor betoverd, zo hoor je meteen bij de eerste noten van haar doortocht in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio. Begeleid door een gitarist die speelt alsof de duivel hem op de hielen zit, brengt ze een nummer waarin de blues van elke noot druipt. Papa Didn’t Show duurt te lang voor wat er te vertellen valt, maar Sofya’s snedige stemgeluid past perfect bij dit verhaal over de liefde en andere ellende. Liedjes als deze heb je al eerder gehoord, maar wanneer je Sofya hoort zingen, weet je dat ze het meent.

In tweede inzending Into The Night ruimt de akoestische gitaar plaats voor een elektrische. Die creëert een zinderende, nachtelijke sfeer nog voor Sofya één noot kan zingen. De aanloop naar het eerste refrein sleept te lang aan, maar vanaf dan barst het nummer prachtig open tot de laatste noot is weggestorven. Geen muziek die je snel op een andere radiozender zal ontdekken, wel iets wat we in de zomer graag opnieuw willen horen, op een bloedhete avond in een kroeg of op een festivalweide.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More