Home Belgisch SCAFFOLDINGG Scorpio Sessions (10/04/2023)

SCAFFOLDINGG Scorpio Sessions (10/04/2023)

by Felix Sandon

Een optreden in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio is altijd intiem, in die kleine studio waar maar twee muzikanten in passen. Sommige artiesten maken het echter intiemer dan andere: Scaffoldingg, bijvoorbeeld. Twee zussen die met hun stemmen, een gitaar en zachtjes dwarrelende toetsen een verwarmend en omarmend geluid creëren. Zo wordt hun nummer The Play een in weemoed en heimwee gedrenkte parel, die je op sleeptouw neemt tot de prachtig openklappende “Come back home” in de grote finale.

Beide zangeressen vullen elkaar goed aan: waar gitariste Jutta Winters een Emmylou Harrisiaanse snik in haar stem heeft, klinkt pianiste Fran Winters heel wat ijler en ongrijpbaarder. Een combinatie die wonderwel uitpakt, ook in het country-achtige Roadtripping, dat ze in harmonie zingen. Hoe vrolijk dit nummer echter ook is, met al haar (net iets te veel) “ooh-ooh-ooh” en “na-na-na”, wij vinden dat de melancholie en de elkaar aflossende vocalen van The Play dit duo toch net iets beter passen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More