Home Live SANCHO – Live Castle Session

SANCHO – Live Castle Session

by Bart Verlent

Gitarist en pianist Sander Smeets stond in het verleden eerder op de achtergrond bij The Calicos en Pauwel. De afgelopen jaren werkte hij echter ook aan eigen materiaal. Tijdens zijn adolescentie schreef hij verschillende nummers voor meer amateuristische projecten waar hij geen afstand van wilde nemen. Daarnaast ontstonden er door de jaren heen ook nieuwe muzikale ideeën, waar hij nooit tijd voor vrijmaakte om mee aan de slag te gaan.

© Sancho

Toen tijdens de lockdown de live-optredens stilvielen, ging Smeets aan de slag met zijn eigen composities. Het voelde een beetje als een memory-box openen om er een scrapbook mee te maken. Hij vormde zijn eigen band Sancho met jeugdvrienden Marnix Van Soom op drums en Simen Wouters op bas. Samen maken ze al van hun 14 jaar muziek. Het was dan ook heel logisch dat zij mee stapten in deze transformatieve trip.

Door corona geen live-optredens, dus blikte Sancho hun eigen “live Castle Sessions” in om hun muziek te promoten. Het trio geeft een mooie bloemlezing uit hun oeuvre. Ze openen de set met Never To Late dat Sander Smeets solo inzet op gitaar en met zang, wat later vullen Van Soom en Wouters dit folky nummer subtiel aan. Met I Guess en After The Stroke gaan ze de melodieuze gitaarpop tour op van Big Star, terwijl we in Another Kiss afsluiter Big Boy wat americana invloeden horen.

Sancho brengt in een bijna 20 minuten durende set een indrukwekkend staaltje prachtnummers. We zullen maar aannemen dat de nummers van Smeets tijd nodig hadden om te rijpen. Maar wij hopen alvast dat dit trio de tijd neemt om Sancho meer in de spotlight te zetten. Deze kerels vullen elkaar perfect aan wat zorgt voor knappe, magische momenten. Momenteel zit dit trio in de studio met Alain Rylant en Bjorn Eriksson (Eriksson Delcroix) voor hun debuutplaat op te nemen, een plaat waar we nu al naar uitkijken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More