Home Singles CARGO MAS FEAT. CORY WONG – 5th Avenue (Little Vamp Records)

CARGO MAS FEAT. CORY WONG – 5th Avenue (Little Vamp Records)

by Bart Verlent

Trompettist, componist, producer, arrangeur en percussionist Sam Vloemans is een veelgevraagd studio en live muzikant die samenwerkt(e) met onder andere Black Flower, Dez Mona, Gabriel Rios, Wizards Of Ooze, Buscemi en El Tattoo Del Tigre. Ook maakte Vloemans muziek voor diverse theaters en films. Onder de naam Sam Vloemans Band bracht hij een paar albums uit die gaan van sfeervolle jazz, funk, latin tot salsa. In 2019 richtte hij Cargo Mas op, een instrumentale band die zich vooral richt op funk, jazz, acid jazz, latin en alles ertussen.

© Cargo Mas

Naast Vloemans bestaat Cargo Mas uit Roberto Mercurio op bas, Mike Roelofs op toetsen, Bart Oostindie op gitaar, Tom Verschoore op trombone, Patrick Dorcéan op drums en Amel Serra Garcia op percussie. Dit septet bracht in het begin van vorig jaar een fantastisch debuutalbum uit. Daarop kregen ze het gezelschap van niemand minder dan: Prince Bassite Ida Nielsen, Mike ‘Maz’ Maher van Snarky Puppy, Kobe Proesmans van The Colorist Orchestra, Bruno De Groote van dEUS, Joris Caluwaerts van STUFF. en de legendarische trombonist Fred Wesley die deel uit maakte van Parliament, Funkadelic en de begeleidingsbrand van James Brown.

Ook op deze nieuwe single krijgen ze hulp van een gastmuzikant, deze keer is dat gitarist Cory Wong van de Amerikaanse funkband Vulfpeck. Vanaf de eerste noten heeft de band ons volledig mee met deze funky single met een hoog acid jazz gehalte. Wie heimwee heeft naar de hoogdagen van Incognito, The Brand New Heavies en Jamiroquai is bij Cargo Mas aan het juiste adres. Maar we horen ook eigentijdse invloeden van bands zoals Snarky Puppy, Vulfpeck en Thundercat.

Eigenlijk bewijst Cargo Mas met 5th Avenue vooral dat ze even sterke nummers kunnen maken als hun buitenlandse collega’s. Als dat verdomde virus er niet was geweest, dan had deze band al lang hun stomende funky grooves in het buitenland kunnen laten horen. Nu zullen ze nog even geduld moeten hebben. In elk geval hebben ze met de sublieme single weer een nummer afgeleverd waar je niet kan op stilzitten.

Muziek en videolink kan je hier vinden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More