Home Live RUDY TROUVÉ & ELKO BLIJWEERT Berlaar, Station Balder (23/07/2022)

RUDY TROUVÉ & ELKO BLIJWEERT Berlaar, Station Balder (23/07/2022)

by Jos Buersens

“Voor zij die gewoon iets kwamen drinken, onze excuses.”

Het zijn met de bovenstaande woorden dat Rudy Trouvé de start aankondigt van zijn set bij Station Balder. Een mens zou er al angstvallig van weglopen, gelukkig weten wij dat die excuses totaal onterecht zijn. Die avond geeft Trouvé, samen met compagnon de route Elko Blijweert, het publiek een kleine inkijk in het bijzonder rijke oeuvre van Heaven Hotel onder de noemer Heaven Hotel Songbook.

De setting is bijzonder gemoedelijk. Trouvé en Blijweert zitten voor het station van Berlaar op het terras van café Station Balder. Er is een beperkt publiek aanwezig maar eigenlijk zijn we daar allesbehalve rouwig om. Intimiteit heerst en maakt de concertervaring des te intenser, en aan de lachende gezichten te zien, zijn zij die gekomen zijn ook wel effectief fans.

Doorheen de set zijn er ook regelmatige treinen die, onbedoeld, deel worden van de nummers. Het publiek, noch de muzikanten lijken er zich echt aan te storen. Het geeft, wat ons betreft, een extra authentiek element aan het optreden en zinspeelt wat met het idee van field recordings maar dan zonder de opname.

© Jo Wetzels

Het zijn voornamelijk nummers van The Love Substitutes, Kiss My Jazz en Gore Slut die de revue passeren, hoewel er ook nummers van het Rudy Trouvé Septet, Rudy Trouvé zelf en Tape Cuts Tape gespeeld worden. Ook de nieuwe single van Elko B., Lange Messen, passeert overigens die avond.

Rudy Trouvé: Seashore
Gore Slut: Telephone calls
Rudy Trouvé Septet: Till the next time around
Kiss My Jazz: Mute fish
Rudy Trouvé: Out of sight
Love Substitutes: Hey, did you see me coming?
Gore Slut: Crash by river
Rudy Trouvé Septet: It’s easy
Gore Slut: Crawl to target
Kiss My Jazz: Lovers and place
The Love Subsitutes: The velvet sailor
Elko B.: Lange messen
Tape Cuts Tape: Chosen profession

Als bis spelen de heren een meer elektronisch getint nummer, waarbij ze naar eigen zeggen het publiek wat techno willen meegeven. Het is overigens ook het enige nummer dat we niet kennen. Een zoektocht op het internet levert de titel if it’s good enough op maar met zekerheid kunnen we dat helaas niet zeggen.

© Jo Wetzels – 2022

Kom voor de nummers, blijf voor de bindteksten!

Trouvé draait al wel een tijdje mee in het culturele leven. Anekdotes te over en hij weet er dan ook aan elk nummer bijna eentje te linken. Zeemansmetaforen, katers, de kortstondige roze wolk van het toeren,… allemaal komen ze aan bod. Er wordt meer dan eens guitig gelachen maar bovenal wordt er nummer na nummer zeer geconcentreerd geluisterd. Een echte aanrader!

Tenslotte ook nog een welgemeende Luminous Dash dank aan fotograaf Jo Wetzels om zijn prachtige foto’s ter beschikking te stellen voor ons artikel. Meer foto’s, van de hand van Jo Wetzels, zijn onderaan het artikel terug te vinden.

© Jo Wetzels

Neem zeker eens een kijk op de onderstaande links voor mee informatie over toekomstige optredens, exposities, platen, …

RUDY TROUVÉ: FACEBOOK INSTAGRAM
HEAVEN HOTEL: FACEBOOK BANDCAMP WEBSITE

© Jo Wetzels
Rudy Trouvé en Elko Blijweert speelden op 23/07 een set aan parels uit het Heaven Hotel Songbook. Wij tekenden present in Berlaar en zagen en hoorden dat het goed was.
© Jo Wetzels

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More