Home Live ROSA BUTSI + SUMI + PATCHES Antwerpen, Trix (15/10/2020)

ROSA BUTSI + SUMI + PATCHES Antwerpen, Trix (15/10/2020)

by Bart Verlent

Het is niet evident voor een beginnende artiest om zijn/haar muziek aan de man brengen. In “normale” tijden is dat niet simpel maar in deze corona-tijd is het helemaal een drama. De meeste organisaties willen nu vooral gekende namen op het podium. Namen die genoeg opbrengen. Op die manier hopen ze de put te vullen die de covid-19 maatregelen heeft achtergelaten. Gelukkig is er nog het Antwerpse muziekcentrum Trix dat onder de naam “Café Soirée” enkele beloftevolle artiesten wil voorstellen.

(c) Trix

Op het programma stonden Lotte Lauwers (Sweats, Mayorga) met haar soloproject Patches (deze maand verschijnt haar debuut-ep Hot Enough waaruit eerder dit jaar de gelijknamige single verscheen), het Gentse instrumentale jazztrio SUMI (eerder dit jaar verscheen hun naamloos debuutalbum waar we het label “ondoorgrondelijke gitaarmuziek” op kleefden) en als afsluiter Rosa Butsi, waarvan onlangs de prachtige ep Cirle One verscheen met indrukwekkende jazzy parels.

Patches mocht de spits afbijten. Hoewel dit een soloproject is van Lotte, bracht ze toch een drummer, een bassist die ook synthesizer speelde, en een keyboardspeler mee. De muzikanten werden niet voorgesteld, wat wel bijzonder was. Er was ook weinig tot geen interactie tussen het publiek en Lauwers. Het werd een vrij donkere show waarbij Lotte sensueel over het podium liep. De electropop die ze bracht klonk niet slecht maar kwam nogal oppervlakkig over wat natuurlijk ook met de vrij koele houding van de zangeres te maken kan hebben. Ook al waren we onder de indruk van haar optreden in De Loge in Gent, haar passage in Antwerpen kon ons niet bekoren.

Patches

Het instrumentale trio SUMI had niet veel woorden nodig om het publiek in te pakken met hun intrigerend geluid. Toen de gekleurde TL-lampen op het podium verschenen dachten we even dat we een kitscherige show gingen krijgen, maar nee, SUMI bracht een wervelende set. Gitarist Cyriel Vandenabeele kleurt de nummers met weidse klanken. Soms subtiel dan weer vurig maar nooit over the top, we kunnen hem gerust de Belgische Bill Frisell noemen. Vandenabeele kan dan ook rekenen op een geweldige ritmesectie die hem perfect ondersteunt. Het trio zorgde een half uur lang voor een gevarieerde set die geen moment verveelde.

SUMI

Tot onze grote verbazing brachten Roos Denayer en Trui Amerlinck (Rosa Butsi) geen duo set. Drummer Jordi Geuens (Selah Sue) stond namelijk mee op het podium en het leek wel alsof Geuens al jaren meespeelde met de band, ze vulden elkaar perfect aan. Roos en Trui ontroerden met hun debuut-ep en met dit optreden deden ze dat opnieuw. Live klinken hun nummers nog intenser. Roos met haar kristalheldere stem en subtiele gitaarspel en Trui met subliem basspel en backings die de stem van Roos mooi aanvullen. Een magische afsluiter van de avond.

Rosa Butsi

Drie totaal verschillende bands, die allemaal een ander genre brengen, op één avond en toch kon dit perfect. Alleen is een set van een half uurtje wel wat kort, maar ja een mens kan niet alles willen. De volgende Café Soirée avond in Trix vindt plaats op 12 november met Bolt Ruin, Hoffman en Lingerwalt, op 10 december is het de beurt aan Ruby Grace en BRYN.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More