Home nieuws FLOGSTA roept op tot nachtgehuil

FLOGSTA roept op tot nachtgehuil

by Nel Mertens

Het woord ‘zangstonde’ klinkt misschien niet verfrissend en hip en ondertussen is het idee ook niet geheel vernieuwend meer, maar de gedachte erachter blíjft mooi! Mensen verbinden door muziek in tijden dat ervaringen met live-muziek ver weg zijn en onze sociale contacten nog verder. De gloednieuwe band Flogsta roept op…

(c) Flogsta’s ZelfOntspanner

Een nieuwe formatie, vernoemd naar een Zweeds stadje waar studenten ’s avonds hun ramen en deuren openzetten om kreten van opgekropte stress en frustratie uit te schreeuwen: het nachtgehuil van Flogsta.

Geheel ongeremd willen ze voor hun luisteraars een gelijkaardige uitlaatklep zijn met Flogsta. Om de coronagroeipijn te verlichten, vertalen ze hun favoriete hits van de ’90 en ’00 in een eigentijds Antwerps jasje, voorzien van glitters en brutale eerlijkheid. Van Destiny’s Child, Spice Girls tot Britney Spears… ze gieten de nummers ongegeneerd in een kleurrijk, akoestisch jasje.

Een eerste ep komt eraan, maar eerst doen Emil en Rudy van Flogsta een hartverwarmende oproep, want “Gij zult lachen, dansen & zingen. En wie weet zelfs een béétje janken.” Dus roepen ze op om elke vrijdag om 20 uur de ramen open te zetten, je te verkleden als je toenmalig idool en los te gaan op je lievelingsschijf van toen. Film jezelf of mekaar en deel op Facebook, Instagram en tag @Flogstamusic en dan kom je zomaar in aanmerking om in de prijzen te vallen, want het origineelste filmpje krijgt een huiskamerconcert van Flogsta cadeau.

Omdat onze mentale gezondheid belangrijk is, hopen ze met deze actie een golf van plezier, humor en vrijheid te ontketenen! Binnen die sfeer laten ze alvast hun eerste single Hipster los, hun Antwerpse interpretatie van Survivor Van Destiny’s Child.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More