Home Live OTHIN SPAKE Oostende, O666 (09/07/2021)

OTHIN SPAKE Oostende, O666 (09/07/2021)

by Kris Verdonck

De heren Mauro Pawlowski, Teun Verbruggen en Jozef Dumoulin spelen onder de naam Othin Spake sinds 2005 (veel te weinig) samen.. Eén gitaar en drie pedaaltjes voor Pawlowksi. Drums en percussief speelgoed voor Verbruggen. Bakjes en een klavier voor Dumoulin. Met deze set-up in  de sympathieke Oostendse vrijhaven O666 leidden de heren een sonische trip van anderhalf uur.

(c) Kris J. Y. Verdonck

Muziek die de uitersten verkende, en zelfs een tijdlang bij een aanstekelijke bluesboogie bleef hangen, om dan weer richting ‘noisejazz from outer space’ te gaan.

(c) Kris J. Y. Verdonck

Jozef Dumoulin was druk in de weer met de knopjes van de pedalen op de tafel voor hem. Met zijn andere hand speelde hij pulserende baslijnen op een synth. Mauro Pawlwoski had heel wat minder materiaal bij en had ook het showbeest thuisgelaten. Concentreerde zich volledig op z’n gitaarspel, soms subtiel dan weer uitbundig. Teun Verbruggen moet zowat de hardstwerkende drummer zijn die we kennen. Telkens verraste hij met inventieve ritmes of onverwachte geluiden.

© Kris J. Y. Verdonck

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More