Home Belgisch GO MARCH, Handelsbeurs Gent (07/07/21)

GO MARCH, Handelsbeurs Gent (07/07/21)

by Wouter De Sutter

Go March, eindelijk weer op de planken na een tergend lange concertloze periode, maakte een scherpe indruk donderdag in de handelsbeurs. Het Antwerpse trio, woordeloos bedrijvig in het schemerland tussen krautrock en elektro, had een nieuwe plaat voor te stellen en deed dat met verve. Met zicht op een gemaskerd Gents publiek en een aanzienlijke hoeveelheid stoeltjes die noodgedwongen leeg bleven.

Philip Weies – (c) 2021, WDS/Kinky Star-Luminous Dash

De band schoot er zijn goede luim allerminst bij in en opende de laatste avond van Secret garden, het zomerprogramma van de Handelsbeurs, met een strakke versie van Zipp, het eerste nummer van de nieuwste release (III). Weies en co hielden het hoge tempo foutloos vol tot het eind.

Het aanstekelijke Ortisei, vierde op de playlist, kreeg de handen nog het meest op elkaar met een vrolijke mix van eighties elektro, text book kraut en synths die soms vervaarlijk overhelden richting Vangelis. Euh, je moet maar durven voor een publiek van zelfverklaarde meerwaardezoekers. Maar onze Antwerpse vrienden raakten er probleemloos mee weg.

Finishen deed het trio in stijl met het overrompelende Stampede. Chemical Brothers op speed, danceable as hell. Het mocht een wonder heten dat iedereen braaf op zijn zitje bleef bij dit vuurwerk. Einde van een even verzorgde als stevige set, zonder de hoogste stand van de volumeknop op te zoeken. Met dank aan de p.a.-man van dienst die een uitzonderlijk goed-evenwichtige klank uit de geluidstorens wist te persen. Meer van dat.

(c) 2021, WDS/Kinky Star-Luminous Dash
(c) 2021, WDS/Kinky Star-Luminous Dash
(c) 2021, WDS/Kinky Star-Luminous Dash

http://www.gomarch.com/ 
Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More