Home Belgisch ORGANIC Namen, Belvedere (09/05/2015)

ORGANIC Namen, Belvedere (09/05/2015)

by Luminous Dash

Organic is een donkere New Wave band gesticht in 2011 vanuit het electro-rock verleden van Joris Oster en de darkwave roots van Raphaël Haubourdin. Ze besloten na een toevallige ontmoeting om samen muziek te maken die resulteert in een fusie van deze beide muziekstijlen. Live worden ze daarvoor bijgestaan door Olivier Justin voor de nodige drumpartijen.

Het eerste album “Under Your Carbon Constellation” (met op de hoes een fantastisch mooie afbeelding van de recent ontdekte “harige” kreeftachtige, de Kiwa Hirsuta) werd lovend onthaald door zowel de gespecialiseerde muziekpers, als de aanhangers van het donkere alternatieve genre. Een tweede album zou deze maand moeten uitkomen onder de titel “Empty Century”. 
De setlist van dit optreden bestond uit klassiekers van het eerste album, maar ook het nieuwere werk kwam uitgebreid aan bod.
Bijna traditioneel werd gestart met het instrumentale “Seeds” maar het was pas in het tweede nummer “Johnny Craque” dat je opnieuw kon kennismaken met de typische mooie donkere stem van Raphaël waarvan het timbre me bij momenten doet denken aan “J’aime regarder les filles qui marchent sur la plage” van Patrick Coutin (en dit is duidelijk een compliment!!).

Ook deze keer werd de set zeer sterk gedragen door de met chorus doorspekte fuzzy baslijnen die Joris uit zijn gitaar tovert. Ze worden afgewisseld met de catchy synthesizerklanken van Raphaël en de alomtegenwoordige mechanische drums van Olivier.

Helaas, en daar moeten we eerlijk in zijn, waren deze keer de drumklanken soms iets té prominent aanwezig waardoor de mooie intro’s uit Raphaël’s Korg-syntheziser spijtig genoeg bij momenten letterlijk werden “weggedrumd”. Misschien zat een mindere afregeling bij de PA daar voor iets tussen?
Toch was het ondanks een bescheiden opkomst in de Belvedere opnieuw zeer de moeite om naar Namen af te zakken en Raf en co te zien optreden.
Voor mij waren de klassiekers “Johnny Craque”, “Waves are running” en “Katharina Distortion” de tracks die me opnieuw het meest konden bekoren, maar het was fijn ook de nieuwe nummers te leren kennen. Ik ben alvast genoeg “geteased” om uit te kijken naar “Empty Century”, het nieuwe album dat in mei zal verschijnen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More