Home Belgisch OK PANDA Scorpio Sessions (04/04/2023)

OK PANDA Scorpio Sessions (04/04/2023)

by Felix Sandon

Niet één, maar twee mannen met gitaren wachten ons op in de studio van de Scorpio Sessions op Radio Scorpio deze week: het zijn de heren van OK Panda, of toch twee van de vier. Weeral mannen met gitaren, horen we jullie al denken, waarom moeten we daar weer naar luisteren? Omdat hun nummer Enough best goed in elkaar zit en aanstekelijk klinkt, zo simpel is het antwoord. En omdat de afwisseling tussen de krachtige stem van de leadzanger en het wat snedigere geluid van zijn kompaan gewoon werkt.

Hetzelfde valt te zeggen over tweede worp Gone Love. In november was onze collega daar al bijzonder over te spreken: puur, intens, warm en met een samenzang die tot zijn recht komt, dat noteerden we bij het lezen van zijn recensie. Zo klinkt dit nummer dan ook in de Scorpio-studio. Een originaliteitsprijs zullen de heren niet snel winnen, maar je gelooft wel elke noot en elke letter van hun verhaal.

De panda’s krijgen zelfs de eer om een derde lied met de wereld te delen. Dat wordt Echoes, dat opvallend weemoediger klinkt dan zijn twee voorgangers. “Was the journey worth the trip?” vraagt de zanger zich af met een melancholische ondertoon in zijn stem. Bij momenten doet die zelfs aan de warmte van Big Red Machine denken. Zo goed wordt Echoes uiteindelijk nergens, maar je blijft wel luisteren tot de laatste noot van de outro.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More