Home Singles W. PIKE feat. JAMES SMITH (YARD ACT) – Pessimism Is a Right, Optimism Is a Duty (Rhodes Electric Pianos Promo Clip)

W. PIKE feat. JAMES SMITH (YARD ACT) – Pessimism Is a Right, Optimism Is a Duty (Rhodes Electric Pianos Promo Clip)

by Nel Mertens

James Smith van de Britse band Yard Act heeft het vrij druk; zijn band staat namelijk op het punt de wereld in te trekken. Voor ze dat doen, maakte Smith tijd voor een bijzondere samenwerking met een Belgische artiest. Eentje die we hier al vaker zagen passeren: W. Pike aka Guillaume Brochet, die we als solo-artiest kennen, maar ook van W.Pike En Zijn Glanzende Guido’s, waarmee ze troubadour Guido Belcanto eren.

Hoe is dat zo gekomen? De firma Rhodes uit Leeds lanceerde een promo-actie voor hun betaalbare alternatief voor de elektrische Rhodes-piano MK8: de digitale pug-in V8. Daarbij vroegen ze zanger James Smith van de Leedse band Yard Act om samen te werken met muzikanten die de Rhodes-piano een warm hart toedragen.

Daar tekende W.Pike meteen op in: “Rhodes stelde het vocale gedeelte met videoclip ter beschikking. In mijn homestudio heb ik er drums, klassieke gitaar en Rhodes-piano, met gebruikmaking van hun splinternieuwe plug-in V8 die ik gratis ter beschikking kreeg, aan toegevoegd. Het muzikale gedeelte komt dus volledig van mijn hand.”

Het resultaat is de prikkelend korte track, Pessimism Is a Right, Optimism Is a Duty, waarbij Smiths poëtische spoken words flaneren rond een ritmisch strakke track, voorzien van de warm, tintelende sounds van W.Pike. “Now You Know…”  

(Her)lees hier ook het interview dat we met W.Pike hadden rond deze bijzondere release.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More